Panelenbouw

Panelenbouw

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen is panelenbouw een essentieel en vaak onzichtbaar aspect dat de motor van deze processen vormt. Hiervoor bent u bij Schieland Broere aan het juiste adres. Met vele jaren aan ervaring en de nodige VCA-diploma’s hebben wij alle kennis in huis om hoogwaardige kasten- en panelenbouw voor u te vervaardigen. Uitstekende kwaliteit en veiligheid dragen we hierbij hoog in het vaandel.

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw is een proces waarbij elektrische panelen en kasten worden samengesteld en gebouwd, die dienen als het zenuwcentrum van elektrische systemen in industriële omgevingen. Deze panelen huisvesten een gevarieerde verzameling van elektrische componenten, variërend van schakelaars en relais tot bedrading en zekeringen, die gezamenlijk de elektrische stroom binnen een industrieel proces controleren, verdelen en beheren.

De voordelen van panelenbouw

Panelenbouw biedt een breed scala aan voordelen voor bedrijven die afhankelijk zijn van elektrische systemen voor hun productieprocessen:

 • Efficiënt ruimtegebruik: door elektrische componenten te bundelen in een enkel paneel of kast, wordt kostbare ruimte bespaard in industriële omgevingen.
 • Modulariteit: panelen kunnen modulair worden ontworpen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast of uitgebreid naarmate de behoeften van een bedrijf veranderen.
 • Eenvoudig onderhoud: goed ontworpen panelen vereenvoudigen het onderhoudsproces, waardoor eventuele storingen snel kunnen worden opgespoord en verholpen.
 • Flexibiliteit: de panelen kunnen worden aangepast aan specifieke industriële toepassingen en vereisten, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei toepassingen.

Panelenbouw voor productieprocessen

Bij Schieland Broere verzorgen we panelenbouw als onderdeel van complete elektrotechnische installaties voor industriële productieprocessen. We assembleren schakelkasten voor laagspanningsinstallaties in onze werkplaats en installeren deze vervolgens bij de klant. De schakelkasten worden volgens de opgegeven specificaties gebouwd en voorzien van alle benodigde apparatuur. Zo verloopt het productieproces veilig en zonder storingen. We bouwen zowel kleine schakelkasten met beperkte functionaliteit, als complexe panelen bestaande uit meerdere kasten.

Panelenbouw voor derden

De panelen die wij bouwen voor de systemen, worden door onszelf ontworpen en geïnstalleerd. Daarnaast maken we schakelkasten in opdracht van derden. We vervaardigen de panelen volgens de laatste inzichten en kwaliteitsnormen overeenkomstig de NEN-EN-IEC 61439.

Verdeelkasten

Naast het bouwen van schakelkasten, assembleren wij de verdeelinrichting volgens de opgegeven specificaties. Dit doen we voor onze klanten in industriële productieprocessen, maar ook voor derden. Wij werken uitsluitend met A-merken, zoals.

De expertise van Schieland Broere in panelenbouw

Bij Schieland Broere beschikken we over jaren aan ervaring in panelenbouw. Onze hooggekwalificeerde technici zijn volledig toegewijd aan het leveren van hoogwaardige panelen en kasten die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van onze producten en diensten op het gebied van panelenbouw:

 • Besturingskasten: onze besturingskasten bevatten alle benodigde apparatuur voor het aansturen en regelen van industriële processen. 
 • Besturingspanelen: onze besturingspanelen zijn onmisbaar voor het besturen van panelen.
 • Schakelkasten: de schakelkasten zijn ontworpen voor veilige en efficiënte elektrische distributie binnen industriële omgevingen
 • Rvs-schakelkasten: de rvs-schakelkasten van Schieland Broere zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen waar duurzaamheid en corrosiebestendigheid vereist zijn.

Veiligheid

Veiligheid staat in ons bedrijf voorop. Schieland Broere is VCA-gecertificeerd en alle monteurs en leidinggevenden zijn in het bezit van de juiste VCA-diploma’s. Door onze ruime kennis en ervaring weten we perfect waarmee we bezig zijn en kunnen we hoge kwaliteit garanderen.

Panelenbouw voor bedrijven

Paneelbouw is een belangrijk onderdeel van complete elektrotechnische installaties voor industriële productieprocessen. Enkele redenen waar panelenbouw bij de elektro van bedrijven aan bijdraagt:

 • Efficiëntie: goed ontworpen en geassembleerde panelen zorgen voor een gestroomlijnde en ordelijke elektrische infrastructuur, waardoor bedrijven hun productieprocessen efficiënter kunnen beheren en uitvoeren.
 • Veiligheid: panelenbouw draagt bij aan een veiligere werkomgeving door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en het naleven van strikte veiligheidsnormen.
 • Betrouwbaarheid: Met betrouwbaar gebouwde panelen kunnen bedrijven vertrouwen op een consistente en ononderbroken stroomvoorziening, wat van vitaal belang is voor een soepel verlopende productie.

Waarom kiezen voor Schieland Broere?

Als ervaren en betrouwbare partner op het gebied van paneelbouw biedt Schieland Broere verschillende voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige elektrische oplossingen:

 • Ruime ervaring: met talrijke jaren aan ervaring in de industrie zijn wij experts op het gebied van panelenbouw en elektrotechniek.
 • Maatwerk: wij leveren op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften en vereisten van onze klanten.
 • Kwaliteit: onze panelen en kasten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en worden gebouwd met behulp van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën.

Onze diensten

Naast paneelbouw kunt u bij Schieland Broere ook terecht voor andere diensten, waaronder installeren, ontwerpen, programmeren en service en onderhoud.

Ontwerpen

Schieland Broere is gespecialiseerd in industriële elektrotechniek voor het besturen van productieprocessen, zowel voor renovatie als voor nieuwbouw. Wij brengen uw wensen in kaart en ontwerpen op basis daarvan de elektrotechnische installatie, inclusief de bekabeling, verdeelinrichtingen, ethernetbekabeling, PLC, RIO’s en schakelkasten.

Installeren

Na het ontwerpen en tekenen van de installatie stellen we de verdeelinrichtingen en panelen in onze werkplaats samen. Het kabeltracé met daarin de gemonteerde kabels wordt op locatie aangelegd. Apparaten die EMC-storingen kunnen veroorzaken worden uitgevoerd met afgeschermde kabels en speciale wartels. Waar nodig leggen we de hoofdstroom en signaalkabels apart. Tot slot installeren we de schakelkasten en wordt na een I/O test de PLC in bedrijf gesteld.

Programmeren

Het programmeren van de PLC is een essentieel onderdeel van ons dienstenpakket om uw productieproces of machine naar wens te regelen. Aan de hand van het P&ID (diagram) programmeren we de installatie. Het programma verwerkt de informatie van de veldapparatuur en stuurt de motoren en actuatoren.

Service en onderhoud

Bij installaties voor het industriële productieproces is het belangrijk om het systeem periodiek te inspecteren en te onderhouden. Tijdens het onderhoud sporen we eventuele zwakheden in de elektrotechnische installatie op en passen we deze aan. Verder houden we het systeem up-to-date en voeren we software-updates uit.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar betrouwbare panelenbouw voor de industriële processen binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met Schieland Broere. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen met al uw elektrotechnische behoeften en vragen. Indien u naar aanleiding van de informatie op onze website nog meer wilt weten over panelenbouw voor elektro, dan kunt u ons telefonisch bereiken via 0182 52 11 44 of mailen naar info@broere.nl.

0182 – 521144
info@broere.nl